Víťazkou súťaže o mlieku sa stala Ľubica Bruchatá z Topoľčian

26.03.2009 Kežmarok

Kežmarok 26. marca (TASR) - Ľubica Bruchatá zo Strednej odbornej školy (SOŠ) v Topoľčanoch zvíťazila v desiatom ročníku medzinárodnej súťaže stredoškolákov o mlieku, ktorej teoretická časť sa konala v stredu 25. marca ...
Druhé miesto obsadil Ján Kovalčík zo SOŠ Kušnierska v Kežmarku so stratou 0,7 boda za víťazkou. Tretia skončila Dominika Tvrdoňová zo SOŠ veterinárnej v Nitre. O štvrté a piate miesto sa podelili s rovnakým počtom bodov Tomáš Jamečný zo SOŠ poľnohospodárstva a služieb vidieku v Žiline a Jana Poláková zo SOŠ Pruské v Trenčianskom kraji.
Predseda hodnotiacej komisie dnešnej praktickej časti súťaže, veterinár a pedagóg Miroslav Bradáč vyzdvihol ochotu poľnohospodárskeho podniku Lattera v Poprade-Matejovciach, kde dnes skoro ráno absolvovalo 25 stredoškolákov, z nich traja z Českej republiky, praktickú časť súťaže, teda dojenie. Pripomenul, že študenti potrebujú poznať podmienky v poľnohospodárskej prvovýrobe, oboznámiť sa s novou modernou technikou za niekoľko miliónov, ktorú školy nemajú k dispozícii. \"Musia si uvedomiť, že poľnohospodárska prvovýroba, to sú predovšetkým veľkovýrobné technológie, a nie iba hospodárske dvory, na ktorých pobehuje zopár sliepok a možno aj ovečiek\".
 

Vyberte región